Lamborghini Aventador перетнув 10-тисячний рубіж

«Ювілейним» екземпляром став родстер Lamborghini Aventador SVJ у кольорі Grigio (сірий) із червоними та чорними вставками, який вирушить на тайський ринок.

Aventador SVJ – один з найвідоміших представників сімейства. Влітку 2018 року він встановив світовий рекорд Нюрбургрингу серед серійних автомобілів, подолавши «Північну петлю» за 6 хвилин 44.97 секунди. SVJ оснащений системою активної аеродинаміки Lamborghini ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), що змінює притискну силу залежно від ситуації керування, розподіляючи повітряний потік навколо автомобіля. Суха маса Aventador SVJ складає 1525 кг. Співвідношення маси до потужності дорівнює 1.98 кг/л.с., тоді як у базового Aventador SV – 2.03 кг/л.с. У рух “повнопривідник” наводить 6.5-літровий атмосферний двигун V12 потужністю близько 800 к.с.

Офіційний Lamborghini Aventador, що вийшов у 2011 році, став першою моделлю марки з карбоновим монококом, що об’єднав в одне ціле кабіну, дах і підлогу. Вже на старті суперкар укомплектували 6.5-літровим V12 потужністю 700 к.с. та роботизованою коробкою передач ISR. У місця до 100 км/год він розганявся за 2.9 секунди і розвивав максимальну швидкість 350 км/год.