Ательє Ares Design побудувало 715-сильний Corvette C8

Проект Ares Design S Project підопічні екс-глави Lotus Дені Бахара називають елегантнішою версією Chevrolet Corvette C8. У суперкара повністю перероблений обтічний кузов з масивними вентильованими крилами та повітрозабірником на даху. На місці заднього скла – глуха панель із врізаними в неї патрубками випускної системи. “Втрата видимості” компенсує система камер.

Шасі та восьмиступінчастий «робот» з подвійним зчепленням S Project успадкував від Corvette C8 без змін, тоді як 6.2-літрова V-подібна «вісімка» зазнала серйозного доопрацювання. Як заявляється, вдосконалений атмосферник V8 розвиває 715 к.с. при 6450 об/хв і 969 Нм моменту, що крутить, при 5150 об/хв і може розкручуватися до 9000 об/хв. Для порівняння, у базового Corvette C8 віддача “вісімки” складає 502 к.с. та 637 Нм.

За рахунок чого команді Дені Бахара вдалося досягти таких показників, не уточнюється. За словами самого засновника ательє, це залишиться секретом між Ares Design та замовником із США.

«Це всі механічні модифікації, ви не можете зробити це за допомогою програмного забезпечення. Звук, що він видає, натхненний старими двигунами F1 V10 з дуже високою тональністю», – сказав Бахар в інтерв’ю Top Gear.

Ares Design планує побудувати 24 суперкари S Project. Автомобілі вартістю 500 тисяч євро виготовлять упродовж двох років. Надалі у S Project з’явиться кілька модифікацій.